info@iriabeachcamp.gr      (+30) 27520 94253      (+30) 6974 115 106
       English Version    Ελληνική Έκδοση    Deutsch Version   
       English Version    Ελληνική Έκδοση    Deutsch Version   
***
Χειμερινές διακοπές
Οικοτουρισμός
Θεραπευτικές Διακοπές
Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων (ελληνικά)
Σχολή Γονέων
Βιωματικά σεμινάρια
Ομάδες αυτοβελτίωσης για μικρούς και μεγάλους
Δράσεις κι εκδηλώσεις για όλους
ΔΩΡΕΑΝ Δίωρη καθημερινά δημιουργική απασχόληση παιδιών.
IRIA BEACH CAMPING!

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η επιστημονική ομάδα Ε.Σ.Τ.Ι.Α. λειτουργεί πλέον και στο Iria Beach Camping, μεταφέροντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία των συνεργατών της, καινοτόμες ιδέες και δράσεις, συνδυάζοντας έτσι τις διακοπές και τη θεραπεία, τη συμβουλευτική, την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση μικρών και μεγάλων.

Κατά τη διάρκεια του έτους οργανώνονται ενημερωτικές ομιλίες, σεμινάρια, ομάδες αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, Σχολή Γονέων, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων, στην ελληνική γλώσσα. Επίσης, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ενηλίκων, ζεύγους και οικογένειας.

Κατά την παραμονή σας στο Iria Beach Camping κι εφόσον έχει υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για το ενδιαφέρον σας σε κάποιο πρόγραμμα συμβουλευτικής ή και ψυχοθεραπείας (πριν έρθετε για διακοπές), θα ορίζεται μέρα και ώρα της πρώτης συνεδρίας κατά την οποία θα λαμβάνεται το ιστορικό και θα καθορίζεται ο τρόπος θεραπευτικής παρέμβασης κατά τις μέρες παραμονής σας στο κάμπινγκ, αλλά και το κόστος του προγράμματος. Οι συνεδρίες θα μπορούν να συνεχιστούν και μετά το πέρας των διακοπών σας (αν υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή μέσω διαδικτύου με προκαθορισμένες και προπληρωμένες συνεδρίες).

Οι θεραπευτικές διακοπές είναι ένας νέος τρόπος προσέγγισης για τα θεραπευτικά δρώμενα στην Ελλάδα, που η Ε.Σ.Τ.Ι.Α. οργανώνει και λειτουργεί στο Iria Beach Camping. Τα οφέλη είναι πολλαπλά: σε χώρο ουδέτερο και δη κοντά στη φύση, τα άτομα και οι σχέσεις δείχνουν να εκφράζονται και να λειτουργούν καλύτερα, καθώς η καθημερινότητα των διακοπών είναι τελείως διαφορετική από αυτήν στο σπίτι και τη συνηθισμένη ρουτίνα τους. Ο ελεύθερος χρόνος είναι πλέον αρκετός για να επικοινωνήσουν, να σκεφτούν, να αλληλεπιδράσουν, να εκφραστούν και κυρίως να προσπαθήσουν να βελτιωθούν ατομικά αλλά και ως ομάδα, παράλληλα με την ξεκούραση και την διασκέδαση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά σε προκαθορισμένες ώρες και θα υπάρχουν κοινές δράσεις, ανάλογα τις ανάγκες και τους θεραπευτικούς στόχους του ατόμου ή της ομάδας.

Το περιβάλλον, η επαφή με τη φύση, το φιλικό και εχέμυθο επιστημονικό προσωπικό, οι φυσικές δραστηριότητες και το οικογενειακό κλίμα στο Iria Beach Camping, θα συμβάλλουν σημαντικά στο να υποστηρίζονται αποτελεσματικά όσοι ζητούν τις υπηρεσίες μας.

Ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την Οικογένεια, 7 ή 15 ημερών:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επικοινωνήσει ένα μήνα τουλάχιστον πριν τις διακοπές τους, ώστε να γίνει η πρώτη συνεδρία με τη λήψη ιστορικού, να σχεδιαστεί το θεραπευτικό πλάνο και να ενημερωθούν ολοκληρωμένα για το ημερήσιο πρόγραμμα και το κόστος του.

Καθημερινά θα πραγματοποιείται δίωρη οικογενειακή συνεδρία με συμβουλευτική και εποπτεία των στόχων και του αποτελέσματος. Θα υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα κοινών δράσεων, άλλοτε η οικογένεια μόνη της κι άλλοτε μαζί με την θεραπεύτρια.

Το θεραπευτικό σχέδιο δεν μπορεί να είναι ίδιο για κάθε οικογένεια, αλλά θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους της καθώς και τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τομείς στους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε συμβουλευτικά ή και θεραπευτικά:

 • Καθημερινές ρουτίνες
 • Διαχείριση σχέσεων
 • Κανόνες στην οικογένεια και οριοθέτηση των μελών της
 • Συναισθηματική έκφραση και διαχείριση
 • Διαχείριση τυχόν κρίσεων
 • Οργάνωση κοινών δραστηριοτήτων
 • Οργάνωση της οικογενειακής ζωής
 • Συμβουλευτική γονέων και ζεύγους
 • Καθορισμός κοινών στόχων
 • Επιμερισμός αρμοδιοτήτων
 • Εξισορρόπηση ρόλων
 • Ψυχοεκπαίδευση στην αποτελεσματική και μη-βίαιη επικοινωνία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΡΕΣ

Το στρες είναι δυστυχώς μια μάστιγα στην εποχή μας. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν χρόνιο στρες που συχνά εκδηλώνεται και με ψυχοσωματικά συμπτώματα. Η αποτελεσματική διαχείρισή του δεν είναι ουτοπία, απαιτεί μόνο ενημέρωση κι εκπαίδευση ως προς τους τρόπους αντιμετώπισής του. Υπάρχουν αρκετές μέδοθοι που με διαφορετικό τρόπο προσεγγίζουν το θέμα του στρες και μια που και αυτό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, απαιτείται διερεύνηση προκειμένου να αναζητηθεί ο πλέον συμβατός και άμεσα αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισής του.

Στα πλαίσια των διακοπών σας στο Iria Beach Camping, μπορείτε να επενδύσετε στον εαυτό σας και στην αυτοδιαχείριση των τοξικών σας συναισθημάτων. Είναι ο ιδανικός χώρος αλλά και ο ιδανικός χρόνος για να μπορέσετε να εστιάσετε στον εαυτό σας και να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγχετε τις αιτίες που σας δημιουργούν ανεξέλεγκτο και καταστροφικό άγχος. Παράλληλα με φυσική δραστηριότητα, κοινωνικοποίηση με νέα άτομα, σπορ στο όμορφο φυσικό περιβάλλον, θα μπορέσετε να έρθετε σε καλύτερη γνώση κι επαφή με τον εαυτό σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τι θα μπορούσαμε να επεξεργαστούμε:

 1. Διαχείριση κρίσεων
 2. Οργάνωση στόχων και καθημερινότητας
 3. Μέθοδοι αυτοδιαχείρισης στρες
 4. Συναισθηματική έκφραση
 5. Ενίσχυση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
 6. Οριοθέτηση ατόμων και σχέσεων
 7. Ενίσχυση θετικών ρόλων
 8. Αντι-στρες δραστηριοτήτες
 9. Διατροφή και στρες
 10. Εξαρτήσεις και στρες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΥΣ

Η Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών κι ενηλίκων που βιώνουν Τραύμα και Πένθος βρίσκεται συστηματικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, 20 χρόνια τώρα. Δυστυχώς οι απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, το πένθος και η απώλεια αφορούν δυνητικά κάθε άτομο και κάθε οικογένεια.

Με εξειδικευμένη γνώση κι εμπειρία, υποστηρίζουμε άτομα και οικογένειες που βιώνουν τραύμα και πένθος, μακριά από τις επώδυνες καταστάσεις και άτομα, σε επιλεγμένο χρόνο ξεκούρασης και διασκέδασης, στους ήρεμους ρυθμούς του Iria Beach Camping.

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, καλέστε μας για ενημέρωση, τη λήψη ιστορικού, τον σχεδιασμό του θεραπευτικού πλάνου, τον χρόνο παραμονής στο κάμπινγκ και το συνολικό κόστος.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Το να γίνεις γονιός είναι εύκολο, το να είσαι γονιός απαιτεί γνώση, συνεχή ενημέρωση, εκπαίδευση και συχνά εποπτεία και υποστήριξη ειδικών. Οι Σχολές Γονέων απαντούν στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και υποστηρίζουν τους γονείς που θέλουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με υπευθυνότητα κι ασφάλεια. Η γονεϊκή εξουθένωση παρατηρείται όλο και συχνότερα. Τα επικίνδυνα φαινόμενα και σύγχρονα πρότυπα με τα οποία ταυτίζονται πολλά παιδιά, καθιστούν τους γονείς συχνά ανήμπορους να καθορίσουν το στυλ ανατροφής των παιδιών τους. Η συμβουλευτική και η εκπαίδευση των γονέων βοηθά καταλυτικά στην ομαλή οικογενειακή ζωή και κυρίως στην ψυχοσωματική υγεία των παιδιών.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε θεματικές ενότητες της Σχολής Γονέων:

 • Το ζευγάρι σήμερα
 • Οι νέες μορφές οικογένειας
 • Οικογενειακός Αστερισμός
 • Κανόνες και Φυσικές / Λογικές συνέπειες
 • Το υπεύθυνο παιδί
 • Ενθάρρυνση / Ανταμοιβή
 • Προσχολική ηλικία
 • Σχολική ηλικία
 • Εφηβεία
 • Σχολική ζωή: σχέση με εκπαιδευτικούς, αποτελεσματική μελέτη, επαγγελματικός προσανατολισμός
 • Σχέσεις στην οικογένεια και τρόποι επικοινωνίας
 • Εξαρτήσεις
 • Σεξουαλικότητα των νέων
 • Διατροφή και ύπνος των παιδιών
 • Διαζύγιο, πένθος, απώλεια
 • Ο ρόλος της γιαγιάς και του παππού
 • Ψυχοσωματική υγεία


Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας, από το 1972 έως και σήμερα, από γενιά σε γενιά...
Επικοινωνία

   27520 94253
      6974 115 106
   info@iriabeachcamp.gr
      Παραλία Ίριων, Ίρια 210 60
   GPS: N37 29' 50'' E22 59' 26''
   
Approved by the Ministry of Tourism & the Greek National Tourism Organization
   © 2024 Iria Beach Camping   -   Power by Milakis CMS V2.1 Milakis Hotel System V2.1